Asociația Italienilor din România a sărbătorit doamnele și domnișoarele în cadrul tradiționalului „Salon de Primăvară”

DSC_7165

„Salonul de Primăvară”, organizat în 5 martie 2015 la sediul asociației, din Lipscani, a fost dedicat celor două sărbători tradiţionale: 1 Martie, Ziua Mărţişorului şi 8 Martie, Ziua Femeii. O ocazie specială pentru a aduce un omagiu doamnelor, dar şi domnilor care s-au „străduit”, cu delicateţe, să ofere sărbătoritelor o bucurie artistică prin participarea lor la programul salonului, care s-a constituit într-un veritabil dialog artistic între cele două „părţi” : doamne şi domni.

Programul a fost prefaţat de doamna Ioana Grosaru, preşedinta RO.AS.IT., care le-a urat doamnelor o primăvară frumoasă şi a dat glas versurilor scrise de Marga Labiș, special pentru această festivitate.

Dr. Antonio Rizzo, cu farmecul său binecunoscut, a oferit asistenţei o lectură comentată a unor versuri de dragoste scrise de importanţi reprezentanţi ai liricii italiene.

DSC_7176

Emanuele Leoni şi-a prezentat, în maniera-i proprie, recentul său roman intitulat „Dor”.

DSC_7206În replică, şi într-o sensibilă şi delicată vizualizare Power Point, Maria Fitcal a recitat din creaţia proprie, versuri dedicate primăverii.

Pentru a anula unele reticenţe ce vizează sărbătorirea zilei de 8 Martie, Gabriela Tarabega a făcut o scurtă incursiune în istoricul acestei sărbători, al cărei debut coboară chiar în Roma Antică.

Liliana Radu, vicepreşedintă a Clubului UNESCO România, a reţinut atenţia celor prezenţi cu un portret a unei extraordinare personalităţi feminine, cu legături italiene: Elisa Leonida Zamfirescu, unanim recunoscută drept prima femeie inginer din lume.

„Salonul de Primăvară” l-au incheiat copiii din Ansamblul L’Allodola al RO.AS.IT., cu dansuri tradiționale italiene.

Pentru că nu putea lipsi cel mai de suflet dar pentru femei, președinta Asociației Italienilor din România, doamna Ioana Grosaru, a oferit doamnelor și domnișoarelor prezente, flori de primăvară.DSC_7289

Co-partener al acestui eveniment a fost Clubul Soroptimist International Bucureşti.

La multi ani doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilei de 8 martie.

Vă dorim o primăvară cu mult soare !

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s