Interferențe româno-italiene la cenaclul scriitorilor din Galați

DSC_7317

Salonul „Axis Libri” al Bibliotecii “V.A. Urechia” din Galaţi a găzduit, pe 12 martie, un cenaclu al scriitorilor locali. Cu acest prilej a fost prezentată cartea “Îmi amintesc de o zi de şcoală. Călătorie prin amintiri şi poezii învăţate în şcoală. Caietul 1” ( “Mi ricordo di un giorno di scuola. Viaggio nella memoria, attraverso le poesie imparate a scuola. Quaderno 1“), autorul Antonio Rizzo fiind invitatul special al reuniunii, alături de o delegație a Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., condusă de președintele Ioana Grosaru. ”Valorii cărţii prezentate i se adaugă o redactare de excepţie, o prezentare grafică remarcabilă şi o ilustraţie plină de frumuseţe, volumul constituind o apariţie distinctă şi demnă de preţuit în colecţia unei biblioteci”, a consemnat profesorul Ionel Gheorghiu, membru al RO.AS.IT.

În prezenţa unui public numeros, directorul instituţiei, profesorul Ilie Zanfir, a deschis manifestarea prin prezentarea oaspeţilor, moderată mai apoi de scriitorul Theodor Parapiru, preşedinte al cenaclului.

DSC_7308

În încheiere, doamna Grosaru a prezentat expoziţia comemorativă “De la emigrare la integrare”, cu referire şi la activitatea comunităţii italiane locale prezentă la eveniment. A fost apreciată colaborarea  ROASIT – BVAU în reuşita manifestării, cu această ocazie fiind proiectată o viitoare întâlnire dedicată Anului jubiliar Dante, cu ocazia împlinirii a 750 de ani de la naşterea marelui poet italian.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s