Ambasadorul Marco Giungi s-a întâlnit cu Ministrul Justiţiei

În centrul discuţiilor s-a aflat, în primul rând, pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului UE. Il Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a exprimat apoi dorinţa de a-l invita pe Ministrul Justiţiei italian să efectueze o vizită în România, în vederea aprofundării dialogului bilateral în sectoare de interes comun.

Din această întâlnire a reieşit apoi dorinţa comună de a întări colaborarea bilaterală în materie judiciară, începând cu misiunea în România a reprezentanţilor Ministerului Justiţiei care va avea loc în perioada 11-13 iulie a.c.

Au fost reamintite apoi progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În această privinţă partea italiană şi-a exprimat deplina susţinere faţă de România pe drumul parcurs în vederea îndeplinirii obiectivelor asumate.

A fost abordată de asemenea chestiunea legată de sistemul penitenciar, atât din punct de vedere al jurisprudenţei recente a CGUE şi al hotărârii-pilot a CEDO în cauza Rezmiveș şi alţii împotriva României, cât şi din punct de vedere al experienţei italiene în domeniu, care, s-a reamintit în cursul întâlnirii, ar putea constitui un model de bune practici pentru România. (Sursa: ambbucarest.esteri.it)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s