E.S. Marco Giungi: Europa trebuie să se adapteze unui mediu diferit

A avut loc întâlnirea anuală Confindustria Romania – BOTH WORDLS 2007 (ediția a VI-a), în cadrul căreia au fost abordate subiecte precum “Manufacturing + Finance”, „Europa, quo vadis?”, „Oameni și utilaje în fabrica digitală”.

Lucrările Forumului au fost deschise de președintele Confindustria Romania, Mauro Maria Angelini. Președintele Angelini a făcut o scurtă trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în România în ultimul an, eliminarea formularului 088 și a vorbit despre clima pozitivă pentru IMM-uri în România.

Noul Ambasador al Italiei la București, E.S. Marco Giungi, a spus că cele trei cuvinte pe care se pune accent în cadrul acestui Forum: „finanțe”, „industrie”, „Europa” îi reamintesc altre trei cuvinte: „interconexiune”, „adaptare” și „echilibru”. E.S. Marco Giungi a vorbit despre faptul că Europa trebuie să se adapteze unui mediu diferit, trebuie să se adapteze Brexit-ului, care înseamnă 12 miliarde de euro în minus.

Invitatul special al Forumului Confindustria Romania a fost GIULIO TREMONTI, renumit senator italian, fost Ministru italian al Economiei si Finantelor timp de trei mandate, in perioada Guvernelor Berlusconi, 2008-2011, 2005-2006, 2001-2004, Vicepresedinte al Consiliului de Ministri in perioada 2005-2006 si Vicepresedinte al Partidului Italian „Forza italia” din 2004 până în 2009. În calitate de Ministru a elaborat numeroase legi, printre care renumita Lege Tremonti, privind relaxarea ratelor pentru rezervele de capital, amortizări, investiții în formare, echipamente și utilaje, și No-Tax-Area.

Giulio Tremonti a participat la masa rotundă Europa: quo vadis? vorbind despre evoluția Europei în ultimii perioada, despre faptul că Europa trebuie să se adapteze la perioada post Brexit.

La masa rotundă pe tema Industria 4.0 – Oameni și utilaje în fabrica digitală, au participat Cesare Imbriani – Director al departamentului de Studii Juridice, Filosofice și Economice în cadrul Sapienza Universitatea din Roma, Carlo Chillon – Director general Italpant, care a prezentat un case history despre Noi tehnologii pentru îmbunătățirea productivității precum și Ecaterina Andronescu – Președinte al Senatului Universității Politehnice din București.

Potrivit comunicatului de presă remis de ADV Communication, au fost abordate avantajele și dezavantajelor digitalizării producției. Fabrica digitală 4.0 reprezintă un factor strategic pentru întreprinderi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s