Președinția română a Consiliului UE 2019 – Împreună pentru consolidarea proiectului european

Deputatul Andi Grosaru a participat în data de 3 mai la conferința organizată de Ministerul Afacerilor Externe legată de președinția Consiliului UE care, din anul 2019, va fi deținută de România.
Ședința a fost deschisă de ministrul delegat pentru Afaceri Europene – Ana Birchall, președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu și ministrul Afacerilor Externe – Theodor Meleșcanu.
Președinția română a Consiliului UE reprezintă al treilea moment istoric al Romaniei după intrarea in Uniunea Europeană si aderarea la NATO. Va fi o încercare importantă în ceea ce privește consolidarea statutului țării noastre și, în același timp, în ceea ce privește întărirea profilului de vector european. De asemenea, va fi încă un prilej de a reuni la aceeași masă decidenți politici din Europa și de a demonstra că România își poate asuma cu maximă responsabilitate obiective importante.
Se preconizează, în viitorul apropiat, întâlniri la nivel parlamentar cu țările europene pe tema contribuției acestora la proiectul european.
Principalele probleme ce vor fi abordate vor fi cele legate de creșterea economică, crearea și ocuparea locurilor de muncă, migrația și securitatea europeană. De asemenea la fel de importante vor fi și aspectele legate de relațiile externe ale Uniunii Europene, continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene și accelerarea integrării statelor aderente.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s