Donație de carte pentru biblioteca Liceului Teoretic „Dante Alighieri”

dsc_2763-2Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a donat 30 de volume bilingve pentru biblioteca Liceului Teoretic „Dante Alighieri”, liceu care are clase cu predare în limba maternă italiană. Este vorba despre cărți scrise de omul de cultură italian Antonio Rizzo: 10 exemplare ale cărții „Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 1. Călătorie prin amintiri și poezii învățate la școală”, 10 exemplare ale cărții „Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 2. Dante: Infernul în cânturi și terține alese” și 10 exemplare ale cărții „Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 3. Poeți italieni între tradiție și inovație: de la Crepusculari la Quasimoto și Ungaretti”.

Sala de festivități a liceului a găzduit, astăzi, 6 martie, o prezentare a celui de-al treilea „caiet”, în cadrul căreia autorul și lectorul Giancarlo Repetto au vorbit pe larg elevilor despre modul în care poeții italieni au prefațat (și chiar influențat) importantele schimbări aduse în toate domeniile de activitate de „secolul vitezei”. Au mai luat cuvântul Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., și profesoara Mihaela Chioveanu.

„Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 3. Poeți italieni între tradiție și inovație: de la Crepusculari la Quasimoto și Ungaretti” a fost lansată pe 1 februarie 2017, în cadrul unui eveniment desfășurat la Institutul Italian de Cultură din București.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s