Felicitări cu ocazia Sărbătorii de Hanuca

img_1707Reprezentanți ai celorlalte minorități naționale, printre care și cea italiană, ai diferitelor culte, precum și oficialități ale statului român și ale statului Israel au fost alături de evreii din România la evenimentul organizat la Templul „Iubirea Sfântă” pentru a marca sărbătoarea de Hanuca.

Intrarea în sărbătoarea de Hanuca 5777 reprezintă o săptămână de mare bucurie. Această sărbatoare, de 8 zile, care a început în data de 25 Kislev a calendarului mozaic, consemnează victoria macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria, dornică să distrugă religia mozaică, credincioasă Dumnezeului unic și atotputernic și să elenizeze populația din dominația sa.
Hanuca a devenit o sarbatoare de tradiție, care își are originile în evenimentele din anii 165 – 163 î.e.n.
Valoarea universală a acestei sărbatori rezidă și în faptul că ea semnifică victoria monoteismului împotriva păgânismului. Este vorba de un triumf al luminii asupra întunericului.

Au vorbit doamna ambasador Tamar Samash, Sergiu Nistor – consilier prezidențial și Aurel Vainer – președintele Federației Comunităților Evreiești din România, care s-au referit la semnificația sărbătorii și la condiția minorității evreiești din țara noastră. Într-o atmosferă plăcută, destinsă, luările de cuvânt au fost completate de momente muzicale oferite de artiști din minoritate.

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. felicită comunitatea evreiască cu ocazia acestei importante sărbători. Ne bucură respectarea și cultivarea la cel mai înalt nivel a tradițiilor care definesc identitatea unui popor.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s