Il Convegno „I Friulani di Romania”

În perioada 22-23 octombrie, EFASCE – PORDENONESI NEL MONDO a organizat, la hotelul Oxigen din Petroșani il Convegno „I Friulani di Romania”. Au participat membri ai secretariatelor EFASCE din România.

dsc02139Sâmbătă, 22 octombrie, a fost organizată o cină la care au participat delegații și etnicii din Petroșani. În ziua următoare a avut loc Convegno, prezidat de Michele Bernardon, președintele EFASCE – PORDENONESI NEL MONDO. Au mai luat cuvântul Pier Giorgio Zannese – consilierul EFASCE pentru România, Giulio Armanaschi – coordonator EFASCE România, Mario Palade – EFASCE Petroșani și din partea invitaților: Orlanda Solari, reprezentant RO.AS.IT și Eduard Wersanski, consilierul primarului din Petroșani pe problema minorităților.

dsc02129
În debutul întâlnirii, cei doi invitați, Orlanda Solari și Eduard Wersanski, au prezentat salutul autorităților pe care le reprezentau, apoi s-a vorbit despre programul EFASCE 2016-2017. Au urmat discuții privind istoria emigrației friulane în lume, dar în special în România, și asumarea pe mai departe de către tineri a apartenenței la etnia italiană.
Toți participanții au luat parte la liturghia de duminică de la Biserica romano-catolică din Petroșani. Întâlnirea s-a încheiat cu prânzul festiv la care în final s-au cântat cântece vechi italiene.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s