Alessandro Baricco, la Cluj-Napoca

Alessandro Baricco, unul dintre cei mai apreciați scriitori italieni contemporani, a fost invitat de onoare al Festivalul Internațional de Carte Transilvania, desfășurat la Cluj-Napoca între 4-9 octombrie 2016.

În data de 7 octombrie, scriitorul a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ și al Universității Babeș-Bolyai, în sala Aula Magna din clădirea centrală a UBB, în cadrul unei ceremonii comune.

clujSâmbătă, 8 octombrie, Alessandro Baricco s-a întâlnit cu cititorii săi în cadrul unei conferințe găzduite de Universitatea Babeș-Bolyai, în sala Auditorium Maximum, moderată de Dinu Flămând. Scriitorul italian a fost mai tot timpul cu zâmbetul pe buze, dialogul fiind unul vesel dar nelipsit de emoție și mai ales înțelepciune. Acesta a povestit diverse întâmplări din viața sa, și a explicat cum a ajuns să fie scriitor. „Lumea în sine nu este atât de interesantă, dar atunci când este împinsă spre limite, devine fascinantă.” a spus el. Conferința a fost urmată de o sesiune de autografe. (Manuel Lupu)

credit foto: monitorulcj.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s