Festivalul Intercultural „Confluențe”, ediția a IX-a

afis-a2-2016Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează – în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenților Iași, Primăria Municipiului Iași și Asociația Culturală de Tineret „Eventum” – cea de-a IX-a ediție a Festivalului Intercultural „Confluențe”. Ca în fiecare an, festivalul (21-22 octombrie) va cuprinde și momente artistice în aer liber, constând într-un spectacol de folclor al minorităților etnice și o paradă a portului popular.

Participă grupurile și ansamblurile de dansuri tradiționale:  „Di nuovo insieme” și „L’Alodolla” (italieni), „Karaseva Zora” (croați), „Korona” (germani), „Ordogtergye” (maghiari), „Nigun” și „Or Neurim” (evrei), „Orpheas” (greci), „Kruna” (sârbi), „Canlar” și „Mini Qaradeniz” (tătari), „Veselka” (ucraineni), „Delinkanlilar” (turci), „Raduga” (ruși-lipoveni), „Cătălina” (români).  Vor cânta: Bianca, Maria și Roman Manoleanu (acompaniați la pian de Remus Manoleanu), Antonio Furnari și grupul vocal „Amici”.

PROGRAM

Vineri, 21 octombrie 2016
ora 17:00, spectacolul de folclor al minorităților etnice, pe o scenă amplasată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Consiliului Județean Iași

Sâmbătă, 22 octombrie 2016
ora 16:00, parada portului popular, pe traseul: Consiliul Județean Iași – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – Casa de Cultură a Studenților.
ora 17:00, spectacolul sincretic din cadrul Festivalului intercultural „Confluențe”, la Casa de Cultură a Studenților Iași

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Guvernului României, prin Departamentul de Relații Interetnice.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s