Prima zi de „scuola” la „Dante Alighieri”

unnamed-1Clopoțelul Liceului Teoretic „Dante Alighieri” din București a sunat pentru prima oară în această toamnă. Porțile s-au deschis dis-de-dimineață pentru bobocii de la clasele pregătitoare, dintre care, ca și la nivelul clasei I, două sunt cu predare în limba maternă italiană.

Cunoștințele de limbă maternă dobândite în timpul gimnaziului au fost importante în nota finală obținută la admitere de elevii care au început, astăzi, clasa a IX-a G . Această clasă și clasa a X-a A sunt, de asemenea, cu predare în „limba lui Dante”.

„Avem mulți elevi veniți din Italia, care iau parte la un program special pe care l-am gândit pentru a le înlesni adaptarea aici. De exemplu, în clasa a IX-a G sunt șase astfel de elevi”, ne-a spus doamna director Maria Dan. Continuă „experimentul” catalogului electronic, care a produs rezultate benefice din start: la nivelul sectorului 3, în anul școlar 2015-2016 s-au înregistrat cu 27% mai puține absențe decât în anul precedent.

„Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și liceul Dante Alighieri vor continua proiectele comune pe teme educaționale și de învățământ. <Dante> ar trebui să reprezinte un model pentru alte licee și școli din București și din țară”, a spus doamna Ioana Grosaru, președintele RO.AS.IT.Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s