Andi Grosaru, invitat la „Conviețuiri”

andi-convietuiri
Andi Grosaru, secretarul general al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., a fost invitat în studioul emisiunii „Conviețuiri”, la TVR 1. Tema discuției a fost participarea minorității italiene la Festivalul Intercultural Proetnica 2016, desfășurat pentru prima oară sub patronajul Președinției României. Partea dedicată etnicilor italieni a fost deschisă cu imagini ale reprezentației de dansuri tradiționale pusă în scenă de ansamblul „Di nuovo insieme”.

„Vreau să fac o paralelă în ceea ce privește Proetnica. În luna martie, s-a desfășurat cea de-a 61-a ediție a unui festival de folclor în Italia, „Mandorlo in fiore”, care reunește foarte multe tradiții cu grupuri din Mexic, Brazilia, Argentina… din foarte multe țări. România a participat cu un grup de dansuri din Timișoara. Festivalul Proetnica pentru noi, pentru minoritari reprezintă o bogăție culturală pe care o aducem României”, a spus Andi Grosaru, care a fost prezent în platou alături de Amet Aledin, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice și reprezentant al comunității tătarilor turco-musulmani din România.

Secretarul general al RO.AS.IT. a vorbit și despre expoziția „De la Garullo Garulli la arta contemporană”, care va fi organizată la Institutul Italian de Cultură, în perioada 21 septembrie – 17 octombrie.

CLICK AICI pentru a urmări emisiunea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s