Sergio Mattarella: Românii se simt ca acasă în Italia, ca și italienii în România

Cu prilejul recentei vizite la București, Sergio Mattarella, președintele Italiei, a acordat un interviu pentru Radio România Actualități. Iată câteva dintre cele mai importante declarații:

“Numeroasa comunitate a românilor din Italia, integrată şi apreciată, precum şi considerabila prezenţă a italienilor activi în Romania, creează o legătura profundă, care îi face să se simtă acasă pe românii din Italia şi pe italienii din România. Am constatat acest lucru şi în cadrul acestei vizite. Această integrare a românilor şi italienilor constituie o bază a colaborării dintre guverne şi instituţii, la nivel politic, economic şi cultural.”

“Colaborarea între posturile publice de radio din România și Italia nu este întâmplătoare. Ea este generată de afinitatea culturală bazată pe legăturile cu profunde rădăcini identitare şi culturale. Această legătură este favorizată şi de colaborarea intensă dintre universităţile din România şi Italia. Există peste 300 de acorduri între instituţiile de cultură din cele două ţări. Această remarcabilă colaborare culturală contribuie la consolidarea cooperării la cel mai inalt nivel guvernamental si politic.”

“Relaţiile între România și Italia sunt excelente, colaborarea politica şi economică a atins un nivel foarte înalt, la fel şi cea culturală, dar există întotdeauna noi oportunitati pentru a le dezvolta în continuare. Mă bucur că l-am întâlnit pe preşedintele Klaus Iohannis atât în Italia cât şi aici, la Bucureşti. Este semnul unei colaborări care se dezvoltă permanent”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s