Președintele Italiei vizitează România

Presidente_Sergio_MattarellaSergio Mattarella, președintele Italiei, vine astăzi la București. Importanţa acestei vizite a lui Sergio Mattarella la Bucureşti este dată şi de raporturile bilaterale strânse pe care Italia şi România le au în domeniile economic, politic şi cultural. România este, de fapt, al doilea partener economic al Italiei.

Cu 13 miliarde de euro, de schimburi comerciale, o cifră foarte ridicată faţă de sumele pe care Roma le are cu alte puteri ca Japonia – opt miliarde, Brazilia – şapte miliarde şi India tot şapte miliarde.

Cifra intensităţii relaţiilor dintre cele două state reiese şi din numărul legăturilor aeriene lunare dintre România şi Italia, peste 400. Este vorba despre o cifră care se dublează dacă se calculează şi cele dintre Italia şi România. Până în ţara noastră se poate zbura din 20 de oraşe din peninsulă şi din Insula Sicilia.

Desigur, cei doi preşedinţi vor discuta atât despre cei peste 1,2 milioane de români din Italia, cât şi despre cei 20.000 de italieni din ţara noastră, a scris romania-actualitati.ro.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s