Presa minorităților naționale pentru publicul larg

foto: UDTTMR

foto: UDTTMR

Reprezentanții mass-media din rândul organizațiilor minorităților naționale au participat, în perioada 9-13 iunie, la simpozionul „Presa minorităților naționale din România pentru publicul larg”, proiect derulat în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice.

Evenimentul a cuprins, printre multe puncte de interes, vizite de documentare la redacţiile minorităţilor naţionale din Constanţa, precum cea la  studioul în care se filmează emisiunea „Tătarii din România” și în redacțiile publicațiilor Qaradeniz – Qadinlar Dunyasi – Caș. Discuțiile au avut ca temă principală presa minorităților naționale – specificitate, genurile jurnalistice cel mai des abordate, documentarea într-o microcomunitate, diferențe și asemănări cu presa majoritară. Ca proiect de viitor, a fost propusă înființarea Asociației Jurnaliștilor din organizațiile minorităților naționale. Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a fost reprezentată la simpozion de Ioana Grosaru – președinte, Andi Grosaru – secretar general și Gabriela Tarabega – director al revistei „Siamo di nuovo insieme”.

Cu ocazia reuniunii de la Constanța a fost organizată și o ședință a Comisiei de Cultură, Culte și Mass-media din cadrul Consiliului Minorităților Naționale.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s