Servus Italia, de la Cluj-Napoca

servus italia1Marți, 24 mai 2016 a avut loc la Colegiul Academic din Cluj-Napoca un eveniment deosebit dedicat Zilei Naționale a Italiei ce urmează să fie sărbătorită în data de 2 iunie. Denumit „Servus Italia, de la Cluj-Napoca”, evenimentul a fost organizat de către Fundația Culturală CARPATICA, Academia de Muzică „Gh. Dima” și Liceul Teoretic „Gh. Șincai”, sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Italiei la București.

Cuvântul de salut i-a aparținut domnului Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității „Babeș-Bolyai”. În program, în prima parte, a avut loc vernisajul expoziției elevilor Cercului de Creație „Art Șincai” de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, coordonat de către prof. Manuela Botiș. A doua parte a debutat cu interpretarea Imnului Italiei de către Lavinia Bocu – mezzosoprană, urmat de Imnul României în interpretarea tenorului Sergiu Huțan. În continuare au avut loc recitaluri extraordinare susținute de diverși artiști locali, studenți ai AMGD și elevi ai Liceului Teoretic „Gh. Șincai”.

servus italia2În 2015, Mezzosoprana Lavinia Bocu (împreună cu instrumentiștii italieni Pietro Roffi – acordeon clasic și Gaetano Falzarano – clarinet), artista plastică Manuela Botiș și un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Gh. Șincai” au fost prezenți la Expoziția Mondială EXPO MILANO în Pavilionul României.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s