Excelența Sa Diego Brasioli: „Mulțumesc RO.AS.IT. pentru sprijinul acordat proiectului „Influențe italiene urbane în București”

DSC_1468Reședința ambasadorului Italiei la București, a găzduit, la data de 24 mai, o conferință de presă având ca temă expoziția „Ciao Bucarest. Influențe italiene urbane în București” (2 iunie – 15 august 2016, la Muzeul Național de Artă al României – Sălile Krețulescu).  Proiectul, conceput şi realizat de Ambasada Italiei la Bucureşti în colaborare cu arhitecţii Alexandru Popescu şi Cristian Radu, urmăreşte să aducă la cunoştinţa publicului spiritul creativ italian reflectat în arhitectura şi în peisagistica Bucureştiului din secolul al XVIII-lea până în prezent.

„Sunt de trei ani în București și obișnuiesc să iau orașul la picior. Sunt și eu fascinat de câte mărturii ale muncii arhitecților și constructorilor italieni întâlnesc aproape la fiecare pas. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Mulțumesc Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. pentru sprijinul acordat”, a spus Excelența Sa Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la București. La rândul lor, cei doi arhitecți au subliniat importanța colaborării cu Asociația Italienilor din România în realizarea proiectului. „Este un demers reprezentativ, nu exhaustiv. Dacă găsiți străzi, parcuri, piețe sau monumente care au cumva legătură cu Italia, nu ezitați să le pozați și să ni le trimiteți prin intermediul secțiunii contact a site-ului ciaobucarest.ro”.

Portalul expoziţiei http://www.ciaobucarest.ro cuprinde o galerie de fotografii originală de tip Instagram montate într-o manieră inovatoare, precum şi o hartă de la care pot fi accesate cele mai interesante obiective pe structura: proprietăți italiene, clădiri, arhitecți, locuri urbane, obiective realizate de italieni după anul 2010.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s