Întâlnire cu delegația CE pentru Carta europeană a limbilor regionale și minoritare

DSC_1331O delegație a Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., formată din Ioana Grosaru – președinte, Gabriela Tarabega – directorul revistei „Siamo di nuovo insieme”, Maria Dan – directorul Liceului Teoretic „Dante Alighieri” și Anca Filoteanu – realizator de film, s-a întâlnit  cu reprezentanții Comisiei Europene care au vizitat România pentru a se informa despre stadiul implementării „Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare”.

Prima parte a întrevederii a fost rezervată unui dialog liber între cele două părți despre utilizarea limbii italiene în diverse domenii de activitate din România, accentul fiind pus pe educație și mass-media. Întrebată de oaspeții europeni ce probleme există în ceea ce privește învățământul în limba maternă italiană, doamna Maria Dan a semnalat lipsa manualelor, subiectul fiind cunoscut la nivelul Ministerului Educației, un minister cu care se poartă un dialog continuu.

În a doua parte a întâlnirii a fost proiectat filmul „RO.AS.IT. și Carta europeană a limbilor regionale și minoritare”, care a prezentat un rezumat al activității Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT.. La final, distinșii oaspeți s-au declarat mulțumiți de informațiile primite și au urat succes asociației în continuarea demersurilor pentru promovarea identității minorității italiene din România.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s