Confindustria Romania va avea reprezentanță teritorială la Iași

confindustria_iasi

O delegație a Patronatului Confindustria România, alcătuită din Prim-Vicepreședintele Giulio Bertola și Directorul General, Rocco Ferri, a ajuns zilele trecute la Iași pentru a întalni un grup important de întreprinzători italieni prezenți în această regiune, în vederea înfiinţării unei reprezentanţe teritoriale a Confindustria Romania.

Giulio Bertola, Prim-Vicepreședintele și Delegatul pentru Relațiile Externe din cadrul Confindustria România a declarat despre scopul acestei misiuni: “Prezența oamenilor de afaceri italieni în Iași și împrejurimi este importantă. Datorită faptului că aceasta se exprimă și aici prin excelență și locuri de muncă, noi credem că a sosit momentul ca, după București, Timișoara, Cluj și Prahova, să înființăm o reprezentanță teritorială proprie în acest oraș. România este o țară promițătoare care zi după zi joacă un rol tot mai important și mai strategic în Europa, iar din această creștere facem parte integrantă și noi, cu companiile noastre care au contribuit în mod activ la acest proces decisiv pentru viitorul României. Prin înfiinţarea unei reprezentanţe teritoriale a Confindustria Romania în această regiune vom putea dispune de o organizare mai structurată și mai profesională în relațiile cu autoritățile locale din regiune, pentru companiile deja prezente. Extinderea vastei experiențe asociative a Confindustria în această parte a țării nu va putea decât să îmbunătățească mediul de afaceri, făcându-l mai atractiv pentru mai multe investiții. Relațiile dintre Italia și România nu sunt numai economice sau industriale. Este de ajuns doar să ne gândim la numărul mare de cetățeni italieni pentru care România este o a doua patrie și vice-versa, la românii, muncitori calificați și serioși, care trăiesc în Italia, contribuind pozitiv la economia italiană. Să nu uităm că această reciprocitate favorabilă a generat un parteneriat concret, reprezentat de noua generație italo-română, care, de altfel, costituie și cea mai bună și mai solidă mărturie privind integrarea celor două popoare”, a concluzionat Bertola.

În calitate de asociat agregat al Confindustria Italia, principala organizație care reprezintă întreprinderile de producție și prestări servicii din Italia și cea mai mare din Europa în ceea ce privește numărul de membri asociați, Patronatul Confindustria România este reprezentantul exclusiv al omologului său italian pe teritoriul României.
Confindustria România este asociația care ofera sprijin întreprinzătorilor italieni din România. Deși a fost infiintata în anul 2011, Patronatul este recunoscut de către Guvern și a început să își desfășoare activitatea încă din 2005 sub numele de „Unimpresa România” (activă din 2003), susținând și apărând interesele oamenilor de afaceri italieni de aici. Companiile membre Confindustria din România, care până în prezent însumează aproape 500, au creat mai mult de 70.000 de locuri de muncă și sunt prezente în toate sectoarele economice: energie, industrie, infrastructură, servicii, auto, agricultură etc.

În baza statutului de Patronat, Confindustria România participă la negocieri cu Guvernul și sindicatele pe teme de interes deosebit și de importanță majoră pentru companii (costul forței de muncă, regimul fiscal, dialogul social). Membru al ACPR (Alianța Confederațiilor Patronale din România) și referent al CNIPMMR (Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România), membru asociat fondator al Confindustria Balcani, Patronatul își orientează eforturile spre accentuarea caracterului sindicalist al Asociației, consolidând operativitatea comisiilor permanente care se ocupă cu problemele de importanță majoră pentru companiile membre și pentru competitivitatea țării. (Sursa: ADV Communication)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s