Zece minorități reprezentate la Iași într-o nouă ediție a Festivalului Interetnic „Confluențe”

Untitled-1

Ce-a de-a VIII-a ediție a Festivalului Interetnic ,,Confluențe 2015” a avut loc în județul Iași, pe 16 și 17 octombrie. “Confluențe” a reunit în capitala Moldovei ansambluri ale etnicilor germani, greci, maghiari, polonezi, ruși-lipoveni, rromi, sârbi, tătari, ucraineni și italieni.
În prima zi, spectacolul a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași, iar în cea de-a doua în orașul Podu Iloaiei. Publicul s-a bucurat de o diversitate a dansului ce a reprezentat minoritățile naționale din România. Ieșenii au putut admira în prima zi porturile tradiționale pe care etnicii le-au purtat la parada care a pornit de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până la Casa de Cultură a Studenților. La sfârșitul primului spectacol de la Casa de Cultură a Studenților din Iași, au urcat pe scenă toate grupurile participante. Au luat cuvântul Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., Amet Aledin, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, și Petre Șușu, coordonatorul festivalului.

„Confluențe” își propune an de an să promoveze și să conserve folclorul minorităților etnice, astfel că au dansat în acest an pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași formațiile: Veselka (ucraineni), Korona (germani), Raduga (ruși – lipoveni), Gipsy Eye (rromi), Mini Qaradeniz (tătari), Orpheas (greci), Terbete (maghiari), Solonczanka (polonezi), Soko (sârbi), Rebelka (ucraineni) și Di nuovo insieme (italieni). Au cântat: Sorin Ursan Delaclit, Antonio Furnari, Grupul Insieme și Grupul Simbol (italieni).

Festivalul Interetnic ,,Confluențe 2015” a fost organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Iași, Primăria Municipiului Iași, Asociația Culturală Eventum și Primăria Podu Iloaiei, cu sprijinul financiar al Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s