Tinerii artiști ai Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. au participat la „Europolis”

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Asociația Italienilor din România- RO.AS.IT. a organizat și anul acesta, la Tulcea, tabăra „Europolis” pentru elevi și studenți. Tinerii au fost împărțiți în două serii. Din prima serie (1- 6 septembrie) au făcut parte micuții artiști de la grupul de dansuri tradiționale „L’Alodolla” al RO.AS.IT. și grupul „Tarantella”, format din elevi ai Liceului „Dante Alighieri”, coordonați de prof. Daniela Suciu. Între 6 și 10 septembrie a venit rândul membrilor ansamblului „Di nuovo insieme” să ia parte la acțiunile taberei, sub îndrumarea profesorului coregraf Petre Șușu.

Participanții au avut în program schimburi de bune practici, cunoașterea faunei și a obiectivelor turistice din zonă, iar printre activitățile specifice minorității italiene s-au numărat lecții de limba italiană cu prof. Antonio Rizzo și cursuri de dans tradițional italian, practicate cu rolul de formare a deprinderilor și câștigarea competențelor prin care tinerii să își însușească arta folclorică a dansului și cântecului italian. Tinerii au avut astfel posibilitatea să-și cunoască istoria, să prețuiască și să păstreze valorile spirituale și materiale ale comunității din care provin. De asemenea, a fost prilejul perfect pentru vizitarea obiectivelor turistice cu caracter cultural, istoric, arheologic sau arhitectural din Dobrogea, precum și a frumuseţilor naturale ale acestui spatiu unic în Europa. S-a mers la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea, cetățile Enisala și Argamum, Capul Doloșman, Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării-Acvariu. De asemenea, tinerii s-au plimbat cu catamaranul pe lacul Somova – Parches. Programul a fost întregit de activități sportive, jocuri distractive și pescuit.
La finalul primei serii, invitații, printre care s-au numărat Ioana Grosaru, președintele asociației și Andi Gabriel Grosaru, secretarul general, s-au bucurat de o frumoasă festivitate ce a cuprins dans tradițional italian, teatru, recital de poezie și dans sportiv.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s