Diversitatea culturii italiene a fost prezentată la Festivalul Intercultural ProEtnica

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a fost prezentă la cea de-a XIII- a ediție a Festivalului Intercultural ProEtnica în perioada 20-23 august 2015, fiind reprezentată, ca de fiecare dată, de ansamblul de dansuri tradiționale ”Di nuovo insieme”, coordonat de profesorul coregraf Petre Șușu. În partea a doua a spectacolului, artiștii au interacționat cu spectatorii învățându-i pașii tradiționali pe ritmuri italiene. Doi dintre dansatori au primit premii din partea organizatorilor pentru prestația susținută.

Vizitatorii au putut găsi, la standul RO.AS.IT., cărți, ziare, reviste, CD-uri și alte materiale de promovare a identității minorității italiene istorice din România. În acest an, la invitația doamnei Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România-RO.AS.IT., artistul Traian Stefan Boicescu a participat cu o expoziție de pictură și tapiserie, publicul bucurându-se astfel de diversitatea artei și culturii etnicilor italieni de pe aceste meleaguri.

Festivalul Intercultural ProEtnica s-a desfășurat între vechile ziduri ale cetății medievale, care s-a transformat într-un adevărat forum, cu acces gratuit, al dialogului intercultural.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s