Despre învățământul în limba maternă, la „Conviețuiri”

Untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., și Maria Dan, directorul Liceului Teoretic „Dante Alighieri”, au fost invitate în studioul TVR în cadrul emisiunii „Conviețuiri” din 13 mai 2015. Tema centrală a discuției a fost reprezentată de învățământul în limba maternă, „Dante Aligheri” fiind, în prezent, singura unitate școlară din România care are clase cu predare în limba maternă italiană. „Am dori să participăm la o olimpiadă pe țară la <maternă italiană>, dar deocamdată nu avem… concurență”, a spus doamna Maria Dan.

Situația se va schimba în viitorul apropiat. Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. face demersuri pentru înființarea unor clase cu predare în limba maternă italiană în Suceava, Bacău și Galați. De altfel, etnicii suceveni care doresc să studieze în limba maternă mai au timp, până la data de 15 iunie, să depună o cerere fie la sediul asociației, din strada Petru Rareș nr. 7, fie la secretariatul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, din Bulevardul George Enescu 26A.

„Dorim ca, începând cu anul viitor, să existe clase cu predare în limbă maternă italiană în școli din cât mai multe orașe. Facem apel pe această cale către etnici să își exprime voința de a-și înscrie copiii în aceste clase trimițându-ne un mesaj pe email (ufficio@roasit.ro). În acest fel, vom avea o evidență a cererilor și vom face demersurile necesare pentru introducerea învățământului în limba maternă, acolo unde se întrunesc condițiile necesare”, ne-a declarat doamna Grosaru.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s