Grupul parlamentar al minorităților naționale, întrevedere cu președintele Klaus Iohannis

DAP_4026

Președinția României a remis un comunicat de presă după întrevederea dintre președintele Klaus Iohannis și grupul parlamentar al minorităților naționale:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 19 mai a.c., la Palatul Cotroceni, cu membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale, pentru o discuție pe teme de interes pentru minoritățile naționale din România.

Cu această ocazie, Președintele României a transmis întreaga sa apreciere pentru eforturile organizațiilor minorităților naționale și cele ale Grupului parlamentar de a promova constant valori și principii democratice și europene, pentru deschiderea permanentă către cooperare, dialog și construcție împreună cu reprezentanții majorității. În opinia sa, minoritățile naționale au reprezentat constant un factor de echilibru și stabilitate în sistemul politic din România în ultimii 25 de ani.

DAP_4091

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a exprimat convingerea că acest model de cooperare trebuie continuat și îmbogățit, fiind parte esențială a viziunii sale privind statul român și guvernarea. În opinia sa, societatea și statul român au nevoie de contribuția minorităților naționale la procesul de schimbare pe care îl parcurg în prezent, dar și la proiectele naționale pe termen lung. Domnul Președinte Klaus Iohannis a subliniat că obiectivele sale de mandat privind aplicarea legilor, funcționarea instituțiilor și buna guvernare vor avea efecte pozitive inclusiv în ceea ce privește respectarea drepturilor minorităților naționale.

Membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților au adus în discuție nevoia de a avea un proiect de țară asumat de întreaga societate românească, necesitatea păstrării identității etnice și a dreptului de a studia în limba maternă, situația actuală din sistemul sanitar românesc, precum și problema acordării cetățeniei române pentru cei care au studiat în România. În cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni a mai fost abordată problema restituirii proprietăților comunităților etnice și religioase preluate abuziv de statul român și adoptarea unui cadru legal pentru protejarea monumentelor istorice”. (Sursa: presidency.ro)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s