Weekend cu evenimente pentru Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT.

DSC_7755

Pe 9 şi 10 mai, în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle, au fost sărbătorite comunităţile model. Mai mici, mai mari, din domenii diferite şi cu activităţi variate, comunităţile model sunt cele ale oamenilor care, indiferent de situaţie sau moment, fac ceva pentru comunitatea lor.

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a fost reprezentată la eveniment de ansamblul de dansuri tradiționale „L’Allodola” și de corul elevilor de la liceul teoretic „Dante Alighieri”. De asemenea, asociația a avut amenajat un stand de unde vizitatorii interesați de minoritatea italiană din România au putut procura materiale promoționale, ziare, reviste, cărți și CD-uri cu muzică tradițională.

 Ziua Europei în parcul Cișmigiu

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a fost prezentă și în parcul Cișmigiu, acolo unde Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, a organizat evenimentul „Piața Statelor Unite”. Ambasadele statelor membre UE au participat cu standuri de prezentare la manifestarea prilejuită de Ziua Europei, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a expus materiale la standul Italiei și a fost reprezentată la spectacol de ansamblul de dansuri tratiționale „Tarantella”, format din elevi ai liceului „Dante Alighieri”

 „Unitate în diversitate” la Suceava

Tot cu ocazia Zilei Europei, la Suceava a fost organizat, sub deviza „Unitate în diversitate”, evenimentul „Spectacle methaphysique des couleurs”. Printre momentele artistice puse în scenă la „Casa prieteniei” a fost și cel al formației „Insieme”, care a reprezentat Asociația Italienilor din României – RO.AS.IT.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s