Vizită la Roma a președintelui Klaus Iohannis

foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a întreprins o vizită la Roma, la invitația omologului Sergio Mattarella. Cei doi șefi de stat au avut convorbiri oficiale la Palatul Quirinale, în prezenţa delegaţiilor celor două ţări, urmate de un dejun oferit de Preşedintele Republicii Italiene în onoarea preşedintelui României.

Potrivit Mediafax, pe agenda discuţiilor cu preşedintele Republicii Italiene s-au aflat parteneriatul strategic dintre România şi Italia, întărirea colaborării şi coordonarea în interiorul Uniunii Europene dar şi în interiorul NATO.

Teme importante în cadrul vizitei sunt aderarea României la spaţiul Schengen dar şi discuţiile despre comunitatea românească din Italia. Alte subiecte s-au referit la sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova dar şi situaţia din Ucraina.

Vizita lui Klaus Iohannis a mai cuprins o întrevedere cu președintele Senatului italian, Pietro Grasso, o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din Italia și vizita la Accademia de Romania, acolo unde președintele a fost primit de studenții români din Peninsulă.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s