Sărbătoare a prieteniei între popoare la „Dante Alighieri”

20150428_165847

La Liceul „Dante Alighieri” din București s-a derulat, pe 28 aprilie, ultimul episod al Parteneriatului Şcolar Multilateral Comenius cu numele  „N.E.S.T. – New Europe with Stronger Ties”. Elevi și îndrumători din Polonia, Italia, Turcia, Grecia, Letonia și Spania au vizitat liceul care, în ultimii ani, a intrat în rândul celor importante instituții de învățământ din București. A fost o zi de sărbătoare a prieteniei încheiată cu îmbrățișări, lacrimi de bun rămas și promisiunea că legăturile formate în timpul proiectului nu vor putea fi desfăcute nici de distanță, nici de timp.

„Vă mulțumesc tuturor că ați venit. Suntem mândri de ce am realizat în cadrul acestui parteneriat. Apreciez că proiectul este un succes”, a concluzionat doamna director Maria Dan, dând apoi cuvântul profesoarelor Doina Druță și Claudia Vladu, care au prezentat rezultatele proiectului prin intermediul unui slider ilustrat sonor cu melodii specifice țărilor participante. La eveniment a participat și un consilier de la Primăria Sectorului 3, care a transmis mesajul de salut al primarului Robert Negoiță, anunțând, totodată, startul lucrărilor de reabilitare a corpului vechi al clădirii liceului.

Proiectul ar fi fost un mare succes și dacă ar fi constat numai în spectacolul de dansuri tradițional din final. S-a dansat:

TARANTELLA, cu formația Liceului „Dante Alighieri”, coordonată de profesoara de educație fizică și sport Daniela Suciu, formație care a reprezentat Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. la competiții sportive și manifestări culturale;

ZORBA, cu Ansamblul Ellas, coordonat de profesor Codruț Mihalis Dumitrache, de la Liceul „Hristo Botev”, secția de limbă greacă.

DANSURI TRADIȚIONALE LETONE ȘI POLONEZE, cu grupul de dans sportiv al Clubului Dans Fever, coordonat de profesoara Liliana Roșu;

PASSO DOBLE, cu trei perechi de dans profesionist de la Dance Fever;

BELLY DANCE, cu Sinem, elevă a liceului „Dante Alighieri”

DANS TRADIȚIONAL ROMÂNESC, cu patru perechi de la școala de dans „Larisa și Marin Barbu”.

Programul de dans românesc s-a încheiat simbolic, cu o horă a prieteniei în care s-au „prins” toți cei prezenți în sala de festivități de la „Dante”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s