Despre Alianța Civilizațiilor, la ședința Comisiei pentru Cultură a CMN

Comisia pentru Cultură, Culte și Mass-media a Consiliului Minorităților Naționale s-a reunit pe 26 martie, la Ministerul Afacerilor Externe. Lucrările au fost deschise de doamna ambasador Victoria Popescu, ministru plenipotențiar, Direcția ONU – Instituții Specializate Francofonie din cadrul MAE – din partea DRI și CMN luând cuvântul subsecretarii de stat Christiane Gertrud Cosmatu și Amet Aledin, precum și Serin Turkoglu, președintele Comisiei și responsabil proiecte culturale în cadrul Uniunii Democrate Turce din România.

A fost prezentată inițiativa ONU Alianța Civilizațiilor și cel de-al III-lea Plan național al României privind participarea la acest program. Rodica Precupețu, şeful Serviciului programe şi relaţii cu societatea civilă şi organisme internaţionale din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, a prezentat perspectiva și experiențele participării DRI și a organizațiilor CMN la programul desfășurat sub egida Organizației Națiunilor Unite.

Ultima parte a reuniunii a fost dedicată dialogului cu reprezentanții minorităților și cu ceilalți invitați pentru a identifica teme și proiecte de colaborare de interes comun.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s