Râsete, măști și tradiții în stil italian la Muzeul Țăranului Român

 IMG_3524   

Muzeul Țăranului Român a găzduit o seară de spectacol și voie bună, joi 12 februarie 2015, când Institutul Italian de Cultură din București a organizat un eveniment sub semnul Carnavalului de la Veneția. A fost o seară de distracție cu duetul Lucchettino – Luca Regina și Tino Fimiani, ale căror scenete au fost prezentate în întreaga lume, dar și în spectacole de televiziune cunoscute din Italia, precum Maurizio Costanzo Show și Zelig Circus.

Spectacolul a fost completat de tineri artiști, cu reprezentații de gimnastică ritmică și echilibristică. La un asemenea eveniment nu puteau lipsi tradiționalele măști și costumele de sărbătoare, astfel că în sală spectatorii nu doar că au privit un moment special ci au făcut parte din el. Petrecerea s-a încheiat cu o degustare de dulciuri tipice de Carnaval  din diferite regiuni ale Italiei, cum sunt cassatedde siciliene, chiacchiere, castaglone, ravioli fritti con marmellata, frittelle de mele.

IMG_3547

La eveniment au luat parte reprezentanți de seamă ai instituțiilor italiene din România, cum sunt Excelența Diego Brasioli, Sa Ambasadorul Italiei în România, directorul Institutului Italian de Cultură București, Ezio Peraro, și consulul Italiei la București, Valerio Piras. Asociația Italienilor din România-RO.AS.IT.  s-a numărat printre parteneri și în acest an, amenajând un stand cu materiale promoționale și dulciuri tradiționale de carnaval. La sfarșitul spectacolului în sală s-a împărțit pizza, nelipsită din bucătăria italiană indiferent de ocazie.

IMG_3537

Ajunsă deja la cea de-a treia ediție, festivitatea și-a propus să readucă atmosfera extraordinară care animă în această perioadă Veneția și multe alte localități din Italia. A sărbători Carnavalul înseamnă a sărbători viața însăși. Acesta este de fapt principalul aspect cultural și antropologic al Carnavalului. (Florentina Caragea)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s