Italienii caută parteneri români pentru producerea de biogaz

Biogazul este un amestec de gaze din metan în proporție de 50-70%, dioxid de carbon, hidrogen sulfurat și alte elemente, care se formează în decursul fermentației anaerobe a materiilor organice precum nămolul rezidual, deșeurile biologice sau alimentare, plantelor energetice precum porumbul, secara, paiele, sfecla de zahăr.

Acest amestec de gaze servește, prin ardere, ca sursă energetică, putând fi utilizat drept combustibil în motoarele de cogenerare, obținându-se energie electrică și termică.

Pentru a produce 1 MW de energie electrică timp de 8200 de ore/an, este necesară o cantitate de 51.500 t. de gunoi de grajd de la bovine sau 19.000 t. de siloz porumb de mare randament. Găsirea acestor resurse reprezintă o problemă pentru firmele care doresc să producă biogaz în România. O stație de producție de 3Mwe este construită în comuna Moara, județul Suceava, pe o suprafață de 29.500 metri pătrați. Suportul tehnologic este furnizat de UTS Biogastechnic GmbH Germania, cu filială în Italia – UTS Biogas. ”Tehnologia pe care o folosim este  de ultimă generație. Nu folosim tehnologie pet. La început, lumea a fost mai reținută, pentru că suntem mai scumpi ca alte companii de profil, dar apoi s-a convins că suntem mai siguri și mult mai eficienți. Suntem într-o continuare căutare de parteneri, care pot fi din rândul fermierilor. Un partener trebuie să aibă aproximativ 500 de vaci și 800-900 ha de pământ. Este o activitate profitabilă și, nu în ultimul rând, ajută mediul înconjurător. Cine este interesat de detalii, poate găsi pe site”, ne-a declarat Robert Romankiewicz, director de vânzări al UTS Biogastechnik GmbH, companie care mai lucrează cu centre din Făgăraș, Timișoara și Târgu Mureș.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s