Expoziția artistului Traian Boicescu, vernisată la sediul RO.AS.IT.

DSC_6404

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a organizat expoziția de pictură și tapiserie a artistului de origine italiană Traian Boicescu. Membri RO.AS.IT., prieteni ai artistului, critici sau iubitori ai artei au participat la vernisajul desfășurat în sala de expoziții a sediului din strada Lipscani nr 19.
”Expoziția pe care o vernisăm astăzi aparține unui artist consacrat, cu o bogată experiență expozițională, care de-a lungul carierei sale profesionale a obținut premii și distincții ce-l recomandă ca unul dintre valoroșii artisti plastici contemporani, pe care i-a dat plaiurile vâlcene, Traian Ștefan Boicescu Bonisegna. Este o bucurie să-l găzduim azi pentru prima dată în sala noastră de expoziții. Cu atât mai mult, ne bucurăm să prezentăm un artist descendent al unei familii de emigranți italieni pe linie maternă. În urmă cu peste 150 de ani, străbunicul din Predazzo și străbunica din Udine au ales România ca țară de destinație și au rămas definitiv aici, au dat naștere unei noi familii care, iată, are reprezentanți care le duc mai departe într-un mod remarcabil moștenirea.
Format la școala românească de artă, nu putem să nu ne ducem cu gândul și să facem trimitere la ereditatea care are un cuvânt de spus când ne referim la talentul, la inspirația, la simțul culorilor și al armoniei care cu siguranță vine de undeva și de ce nu, ne îndreptăm privirea spre Italia”, a spus doamna Ioana Grosaru, președintele RO.AS.IT., în deschiderea evenimentului.
Emoționat și modest, artistul a lăsat operele expuse, criticii de artă și prietenii să vorbească în locul său.
Expoziția de pictură și tapiserie este deschisă de luni până vineri în strada Lipscani 19, etaj 1, în intervalul 10:00 – 17:00. Vă așteptăm cu drag.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s