Moment important pentru comunitatea italiană din Galați

DSC_6357

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați a găzduit, pe 8 noiembrie, vernisajul expoziției ”De la emigrare la integrare”. La eveniment au fost prezenți invitați din toată țara, membri ai comunității etnicilor italieni din Galați, oficialități locale. Au luat cuvântul, printre alții, Ioana Grosaru – președintele RO.AS.IT., Aurora Caravasile – consilier superior în Ministerul Culturii și Cultelor, Traian Dell’Agnollo – președintele comunității ”Casa Italia” Galați (Sucursală RO.AS.IT.), Ionel Gheorghiu -membru al RO.AS.IT., Olimpia Coroamă – membru RO.AS.IT., și părintele paroh Cristian Blăjuț, de la Biserica Catolică ”Sfântul Ioan Botezătorul”.
Vernisajul a fost urmat de un spectacol de muzică și dansuri tradiționale cu tenorul Antonio Furnari, formația vocală ”Sogni di primavera”, coordonată de profesorul Valentin Călin, și ansamblul de dansuri „Di nuovo insieme”, coordonat de profesorul coregraf Petre Șușu.
Expoziția itinerantă ”De la emigrare la integrare” a fost vernisată pentru prima oară pe 10 noiembrie 2010, la Muzeul Național de Istorie a României, proiectul fiind sprijinit financiar și de Ministerul Culturii și Cultelor. Cu ocazia vernisării la Galați, expoziția a fost completată cu un nou panou, reprezentând comunitatea italiană din orașul de la malul Dunării.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s