Piazza Liguria, loc de întâlnire pentru iubitorii gastronomiei italiene

liguriaPe 6 noiembrie s-a desfăşurat la Bucureşti, la Hotel Marshal Garden, evenimentul ”Piazza Liguria”, organizat de către Liguria International în colaborare cu ICE – Agenţia pentru Comerţ Exterior şi cu sprijinul Regiunii Liguria, al Camerei de Comerţ din Savona şi Agenţia Specială a C.C.I.A.A. Savona.

Manifestarea a reprezentat o ocazie de busines pentru 8 producători importanţi din Regiunea Liguria care au avut întâlniri bilaterale cu peste 50 de parteneri: importatori, distribuitori, buyer-i din sectorul marii distribuţii, restaurante, managers food&bar și magazine de specialităţi.

În România, unde produsele enogastronomice italiene sunt din ce în ce mai apreciate de către consumatorii care le apreciază calitatea şi varietatea din numeroasele oferte regionale şi teritoriale, reprezentanţii firmelor au avut ocazia să aprecieze „îndeaproape” produsele din această regiune și să evalueze gustul inimitabil şi aroma unică a produselor „Made in Italy ” tipice Liguriei cum ar fi vinul, uleiul extravirgin de măsline, pastele, maăslinele, tartele sărate şi dulci cu diverse umpluturi, focaccia cu cremă de anşoa şi ardei iute, focaccia cu cremă de trufe şi şuncă, pizza cu roşii şi anşoa, cepşoare în oţet balsamic, ciuperci şi ciocolată.

Cultura gastronomică italiană s-a integrat deja în obiceiurile alimentare ale românilor care în viaţa de zi cu zi alternează felurile de mâncare locale cu pastele şi pizza. (Sursa: ICE București)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s