Două seri de spectacol interetnic la Iași

DSC_6046

Ce-a de-a VII-a ediție a Festivalului Interetnic ,,Confluențe 2014” a avut loc la Iași, pe 17 și 18 octombrie. “Confluențe” a adus în capitala Moldovei ansambluri ale etnicilor germani, greci, maghiari, polonezi, ruși-lipoveni, rromi, sârbi, tătari, ucraineni și italieni.
Spectacolul a avut loc în prima zi la Palas Mall, iar în cea de-a doua seară pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași. Publicul numeros s-a bucurat de o diversitate a dansului ce a reprezentat minoritățile naționale din România. Ieșenii au putut admira și porturile tradiționale pe care etnicii le-au purtat la parada care a pornit de pe ”Ștefan cel Mare” până la Casa de Cultură a Studenților, în cea de-a doua zi a festivalului.
În deschiderea spectacolului au luat cuvântul Ioana Grosaru, organizator și președinte al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., Petre Șușu – coordonatorul festivalului – și Gabriel Harabagiu, directorul Casei de Cultură a studenților din Iași.
Evenimentul își propune an de an să promoveze și să conserve folclorul minorităților etnice. Au dansat pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași formațiile: Veselka (ucraineni), Regenbogen (germani), Raduga (ruși – lipoveni) Loli Coxa (rromi), Mini Karadeniz (tătari), Orpheas (greci), Pipacsock (maghiari), Solonczanka (polonezi), Mladost (sârbi), Korona (germani), Di nuovo insieme (italieni). Au cântat: Sorin Ursan Delaclit și Antonio Furnari (italieni). Au prezentat: Florentina Caragea și Laurențiu Ursache.
Festivalul Interetnic ,,Confluențe 2014” a fost organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Iași și Primăria Municipiului Iași, cu sprijinul financiar al Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s