RO.AS.IT., reprezentată o importantă conferință desfășurată la Torino

TORINO_wide(2)

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a avut reprezentant la Coferința ”Importanța de a fi contemporani. Arta contemportană: turism și apropiere culturală între politicile publice și energia privată”, organizată pe 23 septembrie, la Torino, la sediul Fundației Sandretto Re Rebaudengo. Acesta a transmis mesajul nostru de salut organizatorilor de la Asociația Prioritatea Culturii, prezidată de Francesco Rutelli.
În deschidere, au luat cuvântul Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, Francesco Rutelli și Luciano Volante. Au susținut discursuri: Riccardo Rossotto – Avvocato R&P Legal; Alessandra Donati – Docente Universita di Milano Bicocca, Roberto Grossi – președinte Federculture; Luca dal Pozzolo – director Observatorul Cultural din Piemont. Conferința a fost moderată de Armando Massarenti, de la ”La Domenica del Sole Sole 24 Ore”. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe ministrul Dario Franceschini.
La finalul lucrărilor, a fost prezentat Comitetul care reunește câteva dintre principalele fundații pentru arte contemporane active din Italia. Rețeaua Fundațiilor este un nou organism care are obiectivul de a valoriza și de a pune la dispoziție vocațiile și competențele pe care aceste fundații le asigură în câmpurile cercetării, al susținerii tinerelor generații de artiști naționali și internaționali, al aducației, al raportului cu publicul și comunitățile locale.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s