Europolis 2014: Tabăra pentru tinerii etnici italieni, a șasea ediție de poveste

Asociația Italienilor din România- RO.AS.IT. a organizat, între 1 și 11 septembrie 2014 tabăra pentru pentru copii și tineret de la Tulcea. Aflat la a 6-a ediție, acest proiect are scopul de a revigora comunitatea prin implicarea tinerilor. Pentru al treilea an, tabăra a avut loc în Complexul turistic Europolis din Tulcea, la care au participat copii ai etnicilor italieni din diferite comunități locale din țară, precum Brezoi, București, Suceava, Iași, Bacău, Pitești și Greci. Prin asemenea proiecte, Asociația Italienilor din România- RO.AS.IT. își propune să păstreze și să transmită generației tinere cultura tradițională italiană, prin limbă și obiceiuri ale identității specifice, astfel că, programul a cuprins cursuri de limbă italiană și dansuri tradiționale specifice Italiei. La deschiderea taberei a luat cuvântul Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România- RO.AS.IT.. Printre invitați, s-a numărat și Gabriela Tarabega, director al revistei ,,Siamo di nuovo insieme”.
La atelierul de dans, copiii au studiat cu instructorul ansamblului “ Di nuovo insieme”, Petre Șușu, pașii de dans specifici tarantelei și dansurilor din nordul Italiei.
În cadrul cursurilor de limbă italiană copiii au studiat noțiuni de cunoaștere a limbii, coordonați de colaboratorul apropiat al RO.AS.IT., profesorul Antonio Rizzo.
În continuarea cursurilor de dans tradițional specific și limbă italiană, tinerii etnici au vizitat la Tulcea Muzeul de istorie și arheologie, Monumentul independenței și Muzeul de științe naturale (acvariu). Au fost făcute excursii cu catamaranul în complexul Somova-Percheș și în Delta Dunării. O foarte interesantă excursie a fost cea de la mănăstirile dobrogene Celic-Dere, Saun și Cocoș, precum și cea de la Cetățile Enisala și Doloșman. (Florentina Caragea)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s