Forum pe tema fondurilor europene

foto: ADV Communication

foto: ADV Communication

Ministerul român al Fondurilor Europene, Ambasada Italiei la București și Confindustria Romania au organizat, ieri, un forum pe tema Fondurilor Europene și în mod special a Fondurilor Structurale pentru perioada 2014-2020. “Programarea fondurilor structurale pentru perioada 2014-2020 și oportunitățile pentru mediul antreprenorial” s-a încadrat în semestrul de Președinție Italiană a Consiliului Uniunii Europene.

foto: ADV Communication

foto: ADV Communication

Lucrările au fost deschise de E.S. domnul Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei, care a spus că scopul evenimentului este acela de a reuni reprezentanții Autorităților, ai comunității diplomatice și ai mediului de afaceri în jurul unei teme importante, aceea a oportunităților pe care le pot avea firmele care investesc în România, facilitate de Fondurile structurale alocate din bugetul UE acestei țări.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici,  a vorbit despre oportunitățile noii programări structurale în vederea dezvoltării activităților economice în România. Actualul cadru financiar prevede 6 programe operaționale: infrastructură, competitivitate, capital uman, regional, administrație, asistența tehnică a proiectelor europene. Potrivit demnitarului, în actuala programare au fost alocate 4 miliarde de euro pentru mediul privat prin 3 programe: regional, competitivitate și agricultură.

foto: ADV Communication

foto: ADV Communication

Vicepreședintele Confindustria Romania, Giulio Bertola, a salutat comunitatea italiană și română de business prezentă la eveniment și a vorbit despre implicarea concretă a Confindustria România în problematica absorbției de fonduri europene de către firmele cu capital italian prezente pe teritoriul României. Confindustria România are de peste 4 ani și un desk special dedicat fondurilor europene. 

Au mai susținut intervenții: Aurelia Cristea – Ministrul delegat pentru Dialog Social, Mihaela Toader – Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Marcus – Reprezentanța Comisiei Europene în România, Cătălina Dan – principal banker Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Cătălina Păuna – senior economist în cadrul reprezentaței Băncii Mondiale în România, Gabriel Friptu – Director general al Direcției Generale Programe Europene din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cristian Ababei – Director Autoritatea de Management a POSDRU din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Mihai Herciu – Direcția Generală pentru Dezvoltarea Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii din România, Luca Gentile – director ICE/ Agenția pentru promovarea în străinatate și internaționalizarea companiilor italiene, Dan Bota – Intesa SanPaolo Bank, Adriana Zecchetto – Boscolo&Partners, Roxana Gherman – senior analyst SACE.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri, Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s