Energie pozitivă de la „Filonul sacru”

expo9

Expoziţia de pictură pe sticlă a Mihaelei Mateescu Profiriu, desfăşurată ieri, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, a reprezentat un moment de emoţie profundă atât pentru artistă, cât şi pentru numeroşii vizitatori. Tablourile expuse pe holul din faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, un spaţiu excelent pentru astfel de evenimente, au fost dispuse în două secţiuni, icoane pe sticlă şi zodiac, între care au fost amplasate două sculpturi ale lui Nestor Culluri.
În deschidere, Ioana Grosaru, preşedintele Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT., a descris pe scurt expoziţia şi a amintit despre artiştii din famila Culluri, din care se trage Mihaela Mateescu Profiriu, o familie de italieni care a marcat nu numai istoria minorităţii italiene de aici, ci chiar a ţării: „Italienii stabiliţi pe acest pământ au venit, au rămas şi au durat aici o cultură, contribuind si continuând să contribuie la evoluţia acestui popor frate (…) Vreau să mulţumesc Ambasadei Italiei la Bucureşti, domnului ambasador Diego Brasioli, pentru Înaltul Patronaj acordat acestui eveniment. De asemenea, mulţumesc Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Camerei Deputaţilor, domnilor deputaţi din Grupul Minorităţilor Naţionale şi, nu în ultimul rând, dumneavoastră, celor care aţi venit pentru această întâlnire de suflet”.
Omul de cultură Viorel Burlacu, din Tecuci, oraşul natal al pictoriţei, a făcut o prezentare aprofundată a operei Mihaelei Mateescu Profiriu, în prefaţa discursului artistei. Ca de obicei, Mihaela Mateescu a fost concisă, dar cuvintele sale cântăresc cât o mie de vorbe, ajungând direct la inima celor care o ascultă şi încărcând-o cu energie pozitivă. „Vreau să ne revedem cât mai des… şi mulţumesc Asociaţiei Italienilor din România pentru că ne dă prilejul acestor întâlniri… timpul trece repede… dacă iau agenda de telefoane şi tai numele celor pe care îi iubesc şi care nu mai sunt printre noi, atunci agenda devine gri”, a spus pictoriţa, cu ochii în lacrimi.
Şi doamna Margareta Labiş a dorit să ia cuvântul pentru a-şi exprima admiraţia, evenimentul fiind completat cu un recital de muzică italiană clasică al Janinei Lorelei Simion, căreia i s-a alăturat şi tenorul Antonio Furnari.
Tot ieri, la Palatul Parlamentului, a fost lansat şi albumul de pictură „Icoana pe sticlă”, al Mihaelei Mateescu Profiriu, care poate fi procurat de la sediul RO.AS.IT. din strada Lispcani nr. 19.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s