Expoziţie dedicată Italiei la Palatul Parlamentului

???????????????????????????????Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează, la data de 12 iunie 2014, ora 15.00, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, expoziţia de icoane pe sticlă “Filonul sacru”, a pictoriţei Mihaela Mateescu Profiriu.
Desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Italiei la Bucureşti, evenimentul este dedicat manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a Republicii Italia şi preluării de către Italia a preşedinţiei Consiliului UE.
În cea de a 70- a expoziţie personală, Mihaela Mateescu Profiriu se prezintă cu o colecţie de icoane pe sticlă şi cu o secţiune legată de tradiţia artistică din familie, aceasta ducând şi la numele expoziţiei “Filonul sacru”. În această secţiune vor fi expuse lucrări realizate începând cu anii 1880, aparţinând primului italian din familia sa venit în Romania. La eveniment va participa Janina Lorelei Simion, cu un recital de muzică lirică italiană.

Mihaela Mateescu Profiriu este o pictoriţă născută la Tecuci din părinţi de origine italiană. Până în prezent a avut expoziţii în ţară şi în străinătate (Elveţia, Italia, Grecia, Venezuela, India). Lucrările sale au fost expuse în colecţii din România, Anglia, Argentina, Australia, Belgia, Canada, Finlanda, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Moldova, Olanda, Suedia, SUA, Ungaria şi Venezuela.Mihaela Mateescu Profiriu a pictat Biserica Ortodoxă Română din Caracas – Venezuela. În anul 1993, a fost premiată de Centrul Republican de Cultură şi Arte din Chişinău, iar în anul 2000 a fost distinsă cu ”Crucea Patriarhală pentru mireni”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s