Confindustria România a organizat Forumul Economic internaţional „Both Worlds Finance&Manufacturing”

foto: amonews.roConfindustria România a organizat pe 3 noiembrie, la Hotel Hilton din Bucureşti, Forumul Economic „Both Worlds Finance&Manufacturing”, la care au participat reprezentanţi ai Guvernului României, ai unor instituţii internaţionale, membri asociaţi, analişti economici, factori de decizie şi membri ai comunităţii de afaceri din ţara noastră.

După ce le-a urat bun venit invitaţilor, preşedintele Mauro Maria Angelini, preşedintele Confindustria România, a vorbit despre situaţia concretă din sectorul manufacturier: În primul semestru 2013, faţă de primul semestru al anului 2012, cifra de afaceri din sectorul industrial a crescut cu 5,4%. Creşterea s-a înregistrat în special în sectorul manufacturier +5,7%, în domenii precum: producţia de articole din cauciuc şi plastic, producţia de vehicule cu motor, remorci şi semi-remorci, producţia de diverse echipamente tehnice.

Potrivit statisticilor, sectorul manufacturier a înregistrat cel mai mare număr de angajaţi: 1.050 milioane de angajaţi, cu o medie a salariului mediu brut de 2038 ron. Firmele italiene care îşi desfăşoară activitatea în sectorul manufacturier sunt concentrate în special în producţie din metal, producţie textile şi de îmbrăcăminte, producţie din cauciuc, plastic şi alte derivate, aparatură şi echipamente, producţie din prelucrarea mineralelor non-metalifere.

La sfârşitul anului trecut, în România erau înregistrate 34185 de societăţi cu capital italian, dintre care 16.736 erau active, cu un capital de  circa 1,64 miliarde de €.

La eveniment au mai luat cuvântul doamna Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Excelenţa Sa Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti, domnii Edoardo Garrone (vicepreşedinte COnfindustria Italia), Ştefan Varfalvi (Membru al Comitetului Economic şi Social European), Napoleon Pop (Membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României), Giovanni Ravasio (Preşedinte Intesa San Paolo Bank România), Tudorel Andrei (Preşedinte Institutul Naţional de Statistică), Dan Bucşă (Chief Economist UniCredit Ţiriac Bank Londra) şi Ovidiu Nicolescu (Preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România), Ioan Hidegcuti (Preşedinte al Fondului Român de Contragarantare). De asemenea, doamna Ecaterina Necşulescu (Preşedinte interimar CECCAR) a avut o intervenţie în cadrul reuniunii. Cu prilejul evenimentului, a fost lansată Carta Albă a IMM-urilor, ediţia 2013 în limba italiană.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s