Mai sunt zece zile până la Festivalul „Confluenţe 2013”

confluenteAsociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează, la Iaşi, în perioada 11-14 octombrie 2013, o nouă ediţie a Festivalului Interetnic „Confluenţe”. Proiectul propune tinerilor din judeţul Iaşi, pasionaţi de artele spectacolului, un produs intercultural, unitar şi atractiv, care va fi realizat de către colegii lor de generaţie, reprezentanţi ai câtorva  etnii din România, precum italieni, maghiari, greci, ruşi lipoveni, rromi, ucraineni, poloni etc.  Evenimentul cultural-artistic va fi realizat sub forma unui spectacol sincretic şi include muzică, dans, teatru de umbre şi tehnici specifice filmului documentar. Toate activităţile se adresează cu precădere ideii de valorificare a potenţialului cultural care există în zona Moldovei cu adresabilitate minorităţilor, destul de numeroase în această parte de ţară. În Judeţul Iaşi trăiesc peste 15 etnii din cele 20 existente în România.

Agenda activităţilor:
„Paradă a portului tradiţional” – în Municipiul Iaşi pe traseul Palatul Culturii – Piaţa Unirii – Casa de Cultură a Studenţilor
– Un spectacol de deschidere a festivalului   – va începe după încheierea “paradei portului tradiţional şi se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Casei de cultură a Studenţilor Iaşi (Piaţa M. Eminescu). În cadrul spectacolului de dschidere, fiecare grup participant va susţine un program artistic liber cu o durată de 15 – 20 minute şi o masă rotundă cu tema „Minoritari în Europa”.
Expoziţie de fotografie, cu tema “Aspecte din viaţa culturală şi socială a etniilor”. Va fi expusă în holul Casei de Cultură a Studenţilor, locul unde se vor organiza şi spectacolele.
Masă rotundă cu tema „Minoritari în Europa”.
– Desfăurarea spectacolului sincretic, – după un scenariu inedit propus de regizorul Aurelian Bălăiţă (Conf. Univ. dr. la  Universitatea „G. Enescu” din Iaşi) şi a coregrafului Petre Şuşu (responsabil al acţiunii de tineret). Spectacolul include „teatru de umbre”, muzică tradiţională, dans tradiţional şi elemente specifice filmului documentar de scurt metraj, proiecţii video. Spectacolul va fi susţinut de cele10 grupuri cultural-artistice invitate împreună cu un grup de studenţi de la Departamentul Teatru al Universităţii „G. Enescu” din Iaşi.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s