Şedinţă de Guvern inedită la Liceul „Dante Alighieri”

DSCN8168

Pe 1 iunie, elevii clasei a 7-a A de la Liceul „Dante Alighieri” au fost invitaţi la Guvern, unde au jucat, pentru câteva minute, rolul miniştrilor, chiar la masa unde se ţin şedinţele conduse de premierul Victor Ponta. Copiii s-au gândit să întoarcă gestul şi au trimis scrisori membrilor Executivului, pe care i-au invitat la liceul din Sectorul 3. Doi dintre aceştia, ministrul Justiţiei şi ministrul Educaţiei, au răspuns afirmativ şi s-au întâlnit din nou cu elevii. Robert Cazanciuc şi Remus Pricopie au vizitat, astăzi, Liceul „Dante Alighieri”, împreună cu Mircea Grosaru, reprezentantul minorităţii italiene în Parlamentul României, Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, Constantin Trăistaru, inspector şcolar general, şi Robert Vals, primarul comunei Greci din judeţul Tulcea, acolo unde există o comunitate puternică de etnici italieni.
După ce au făcut un tur al modernei instituţii de învăţământ, miniştrii şi celelalte oficialităţi au fost invitaţi în sala de conferinţe, unde elevii au prezentat strategia liceului şi au organizat o conferinţă de presă ad-hoc. Domnii Cazanciuc şi Pricopie au răspuns cu zâmbetul pe buze întrebărilor, cu toate că unele dintre acestea au fost chiar dificile. Sesiunea de întrebări şi răspunsuri a debutat dur pentru ministrul Justiţiei, care a fost chestionat despre modificările ce vor fi prevăzute în noua Constituţie. „Zilele următoare plec la Bruxeles şi probabil că acelaşi lucru mă vor întreba şi cei de acolo”, a spus Robert Cazanciuc, care le-a explicat elevilor că lumea a evoluat de când a intrat în vigoare actuala lege fundamentală şi că este absolut normal ca această evoluţie să se reflecte şi în Constituţie.
La rândul său, Remus Pricopie a vorbit despre manualele digitale şi despre combaterea violenţei în şcoli. „Sperăm ca primele astfel de manuale să fie gata până în luna ianuarie, pentru cadrele didactice. Obiectivul nostru în viitorul apropiat este să avem un calculator şi un proiector în fiecare sală de clasă. Este greu să avem peste trei milioane de manuale electronice, pentru fiecare elev”, a explicat ministrul Educaţiei.
În final, doamna director Maria Dan a subliniat că ar fi important ca fiecare clasă să fie dotată cu o cameră de supraveghere, pentru a se limita distrugerile.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s