Expoziţia “De la emigrare la integrare” ajunge la Tulcea

afis tulcea modificatAsociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. se întoarce la Tulcea pentru un dublu eveniment cultural-artistic susţinut financiar de Ministerul Culturii. Este vorba despre expoziţia şi spectacolul cu tema „De la emigrare la integrare”, care vor avea loc sâmbătă, 25 mai. O zi mai târziu, de la ora 13.30, spectacolul va fi pus în scenă şi pentru locuitorii comunei Greci.
Expoziţia, care a mai fost itinerată până în prezent la Bucureşti, Brezoi, Râmnicu Vâlcea, Suceava şi Oradea, va fi găzduită de Casa Avramide, sediul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, vernisajul urmând a avea loc începând cu ora 16:00. Cu această ocazie va fi prezentată şi cartea-album „Italienii din România. O istorie în imagini”, scrisă de Ioana Grosaru şi Gabriela Tarabega.
Locuitorii oraşului de pe malul Dunării sunt invitaţi, apoi, de la ora 20.00, în Piaţa Centrală, acolo unde va avea loc spectacolul susţinut de artişti cunoscuţi precum Antonio Furnari, Adrian Păduraru, Dan Ardelean sau Sorin Ursan. Momentele muzicale şi actoriceşti se vor împleti cu dansul. Ansamblul „Siamo di nuovo insieme”, coordonat de profesorul Petre Şuşu, va face o demonstraţie de dansuri tradiţionale italieneşti. De asemenea, la spectacol va participa şi ansamblul de dansuri al copiilor din comuna Greci.
Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Tulcea, Complexul „Europolis”, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Ansamblul de dansuri „Baladele Dunării”, Primăria comunei Greci şi Şcoala gimnazială din comuna Greci.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s