Salon de muzică şi artă aplicată

arta aplicataAsociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează pe 28 martie, de la ora 17.30, un salon de muzică şi artă aplicată. La sediul din strada Lipscani nr. 19, vor fi expuse lucrări ale artistei Angela Tomaselli, momentul muzical fiind susţinut de prof. dr. Adriana de Serio (la pian) şi de soprana Irina Ionescu.
Vă prezentăm, în continuare, scurte cărţi de vizită ale protagonistelor evenimentului:

ADRIANA DE SERIO

adriana de serio

Prof. dr. Adriana De Serio predă pianul la Conservatorul „N. Piccinni” din Bari. Susţine, de asemenea, cursuri academice de practică a acompaniamentului şi de colaborare pianistică. A obţinut cu maximum de voturi diplome academice pentru pianoforte, didactica muzicii, orgă şi compoziţie pentru orgă,  precum şi muzică de cameră. A înregistrat şi a concertat pentru emisiuni radiotelevizate, între care un concert de pian, în direct, pentru RAIUNO. A colaborat în concerte cu interpreţi de talie internaţională. Jurnalistă şi publicistă, Adriana De Serio s-a specializat în comunicare publică la Ordinul Jurnaliştilor. Este membră a Asociaţiei Naţionale a Criticilor Muzicali din Italia şi a Clubului S/I din Bari. Printre multiplele specializări se numără şi cea în meloterapie.  Colaborează, ca specialist, cu Departamentul de Ştiinţe Neurologice şi Psihiatrie al Facultăţii  de medicină şi chirurgie din cadrul Universităţii de Studii din Bari. Este cercetător ştiinţific în domeniul meloterapiei, muzicologiei, pedagogiei şi sociologiei muzicale, participând ca lector la colocvii naţionale şi internaţionale. Este colaborator la importante publicaţii din Italia şi de peste graniţă pe teme de meloterapie.

IRINA IONESCU

irina ionescu

Profesoară de Canto la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa,  soprana Irina Ionescu a cântat pe mari scene din Europa – Opera Naţională Lyon, Teatrul La Fenice Veneţia, Opera din Lausanne, Teatrul Sao Carlo Lisabona, Teatrul Verdi din Padova, Opera din Caen şi Opera din Rouen, pe scena marilor festiva-luri din Edinburgh, d’Aix en Provence,  Musicora-Paris, Royaumont,  Vezelay,  Rostock, etc.       Trei roluri i-au marcat cariera artistică: Regina nopţii din  „Flautul fermecat” de Mozart, pe care-l consideră rolul vieţii sale şi pe care l-a jucat şi cântat de peste 160 de ori, în ţară şi pe marile scene  europene; cel de-al doilea este Violetta Valéry, personajul feminin principal din opera „La Traviata” de marele Giuseppe Verdi; cel de-al treilea este Rosina din „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, pe care l-a interpretat cu bucurie, cu veselie, cu uimire faţă de geniul dramaturgic al compozitorului, aducându-i satisfacţia şi mulţumirea de a fi ales această carieră.

ANGELA TOMASELLI

angela tomaselli

Membră de marcă a Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT., originară din ţinuturi vâlcene, cu ascendenţă italiană pe linie paternă, Angela Tomaselli este o artistă care face din imagine un vehicul de comunicare persuasiv şi elevat. După specializarea universitară în artă monumentală, urmată de un stagiu muzeografic şi o carieră didactică la Galaţi, se stabileşte în Capitală, devenind un nume important în plastica românească. Grupate în mai multe cicluri (Fabule, Mitologii subiective, Muzicieni, Arhitecturi suprapuse, Amintiri suprapuse, Portrete) lucrările Angelei Tomaselli ,,pot fi ataşate unui expresionism liric temperat, ironic şi ficţional deopotrivă, care se exchivează atât dramatismului figurativ excesiv, cât şi soluţiilor eminamemte abstracte„ (Petre Bejan).
Biografia sa profesională este marcată de numeroase prezenţe
expoziţionale în ţară (în peste 20 de oraşe) şi peste hotare (Moscova, Budapesta, Atena, Chişinău, Viena, Veneţia, Orleans şi Tours, Maastricht, Bruxelles, Washington şi New York).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s