Vara lui 2012, a doua în topul celor mai călduroase din 1800 încoace

S-a încheiat una dintre cele mai călduroase veri din istorie pentru Italia. Din anul 1800 încoace, doar vara lui 2003 a fost mai fierbinte. În 2012,  temperaturile au fost cu 2,32 grade Celsius peste media obişnuită. În cele trei luni estivale s-au înregistrat anomalii termice importante: +2,57 grade Celsius peste medie în iunie, + 1,94 grade în iulie şi +2,45 grade Celsius în august.
De asemenea, vara lui 2012 a înregistrat anomalii şi în ceea ce priveşte precipitaţiile. Mai precis, nu prea a plouat. Perioada s-a încheiat cu un deficit de precipitaţii de 48% raportat la medie. Această vară a fost pe locul trei în topul celor mai secestoase din ultimii 200 de ani. Asta nu a făcut decât să agraveze situaţia într-o perioadă aridă care durează de mai multe luni, în special în Nordul Italiei, unde deficitul de precipitaţii de la începutul anului până acum este cu 33% peste medie.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 21 septembrie 2012 și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s