Spectacol de excepţie la 20 de ani de RO.AS.IT.

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. a împlinit 20 de ani de existenţă. Momentul a fost celebrat prin organizarea unui spectacol de excepţie la Brezoi, acolo unde există o importantă comunitate de etnici italieni. Show-ul a avut loc pe 26 august, în cadrul Târgului Lotrilor, şi a atras peste 3000 de spectatori care fie au stat pe iarbă, în faţa scenei, fie au luat loc la mesele amplasate pe aleea principală.
În deschiderea evenimentului au vorbit domnii Robert Schell, primarul de origine italiană al oraşului Brezoi, şi Mircea Grosaru, preşedintele RO.AS.IT. şi deputatul din partea minorităţii italiene în Parlamentul României. „Îi mulţumesc domnului deputat Mircea Grosaru pentru sprijinul acordat până acum comunităţii din Brezoi şi sper să avem o colaborare la fel de bună şi pe viitor”, a spus Robert Schell, care a mulţumit RO.AS.IT. pentru cadoul artistic. La rândul său, Mircea Grosaru a apreciat relaţia bună cu cei din Brezoi şi a subliniat că se poate realiza orice atunci când există voinţă, chiar şi pe timp de recesiune: „Am obţinut finanţări importante pentru etnicii italieni de aici, chiar şi în timp de criză. Iată că la Brezoi nu s-a simţit criza datorită colaborării pe care o avem şi pe care o vom continua şi în anii ce vin”.
Show-ul propriu-zis a fost deschis de ansamblul de dansuri „Siamo di Nuovo Insieme”, care a introdus audienţa în atmosfera serii italiene. Coregrafia pusă în scenă de profesorul Petre Şuşu a fost reprezentativă pentru dansurile tradiţionale din Peninsulă, transmiţând spectatorilor o parte din spiritul Italiei.  Au urmat tenorul Sorin Ursan, cu arii celebre de operă în limba italiană, şi solistul Alex Tomaselli, originar din Brezoi. „Eu am crescut aici. Între alea două dealuri. Dacă vă uitaţi în spate, le vedeţi. Mama nu îmi dădea voie să urc pe ele”, a povestit Alex, care şi-a demonstrat măiestria în interacţiunea cu publicul. Cei din faţa scenei au bătut din palme în ritmul muzicii şi au cântat fragmente din melodii alături de el.
După un nou dans al lui „Siamo di Nuovo Insieme”, pe scenă a urcat tenorul Antonio Furnari, a cărui reprezentaţie de excepţie a încântat audienţa. S-au încins hore pe fondul sonor al Potpuriului românesc, iar şlagărul „Guarda che Luna” (n.r. Priveşte ce Lună) a răsunat emoţionant, în decorul feeric stăpânit de Luna ce trona strălucitoare deasupra dealurilor.
Spectacolul s-a terminat cu imnul RO.AS.IT., „Frumoasă eşti, Italie!”, cântat de Antonio Furnarii în acompaniamentul lui Sorin Ursan şi Alex Tomaselli. Prezentatorul a mulţumit Asociaţiei Italienilor din România şi primarului Robert Schell pentru că au făcut posibil un show cum se poate vedea numai în oraşele mari. Publicul a răsplătit şi el artiştii prin aplauze prelungi, urmate de rugămintea ca soliştii şi dansatorii să revină cât mai curând la Brezoi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Spectacol de excepţie la 20 de ani de RO.AS.IT.

  1. Orlanda zice:

    A fost intradevar o seara de neuitat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s