Robert Schell: Avem o colaborare mult peste aşteptări cu RO.AS.IT.

Politicianul de origine italiană Robert Schell a fost reales la conducerea Primăriei Brezoi, instituţie în care activează de doisprece ani. În perioada 2000-2008 a fost viceprimar, iar la alegerile locale din 2008 a obţinut primul mandat de primar. Edilul-şef al oraşului vâlcean a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

Domnule Robert Schell, care sunt proiectele prioritare în noul mandat?

Avem deja în derulare mai multe proiecte importante pentru comunitate, pe care le vom duce la bun sfârşit. Unul dintre ele este finanţatat prin Programul Operaţional Sectorial pe Axa 5.1, care prevede reabilitarea şi integrarea în circuitul turistic a monumentului istoric Biserica „Toţi Sfinţii”. Proiectul are ca scop final reabilitarea patrimoniului cultural – religios al oraşului în vederea valorificării turistice a acestuia şi îmbunătăţirii imaginii mediului urban. De asemenea, avem deja în execuţie un proiect de alimentare cu apă a tuturor satelor din Brezoi şi, ca noutate, încercăm să obţinem finanţare pentru reabilitarea termică a imobilelor. În general, vom acorda o atenţie deosebită dezvoltării infrastructurii. Deja am făcut paşi importanţi la acest capitol, paşi care vor continua…

Ce ne puteţi spune despre viaţa economică a oraşului?

Este un domeniu care trebuie să progreseze. Sper ca pe viitor, dacă şi cadrul legislativ va fi mai prietenos, să se schimbe puţin lucrurile, pentru că potenţial există. Avem două direcţii importante de dezvoltare: cea pe turism, agroturism, legate de perspectivele Văii Lotrului, dar şi mica industrie forestieră. S-ar mai crea câteva locuri de muncă dacă am prelucra lemnul care acum pleacă de aici în stare brută. Mai mult, Brezoiul va rămâne întotdeauna un centru administrativ al nordului judeţului, având în vedere că o serie de instituţii au fost readuse şi reînfiinţate precum Finanţele Publice şi Jandarmeria, pe lângă celelalte existente Parchet, Judecătorie şi alte instituţii ale statului. Brezoiul va rămâne centru administrativ şi o mare parte a populaţiei lucrează şi în sectorul acesta care nu este neapărat aducător de venituri, dar este aducător de locuri de muncă şi este o chestiune importantă de luat în calcul.

Cum caracterizaţi comunitatea italiană din Brezoi şi relaţia cu Asociaţia Italienilor din România?

Etnicii italieni din Brezoi formează o comunitate activă, drept mărturie stând numeroasele evenimente cultural-artistice organizate periodic. Acest lucru se datorează şi Asociaţiei Italienilor din România, al cărui membru sunt. La nivel instituţional, între Primăria Brezoi şi RO.AS.IT. s-a derulat o serie de programe cu însemnătate. Domnul Mircea Grosaru s-a implicat foarte mult. Printre altele, a obţinut o finanţare de cinci miliarde de lei vechi pentru refacerea acoperişului bisericii catolice din Brezoi. Din punctul meu de vedere, a fost o colaborare mult peste aşteptări şi sper să continuăm pe aceeaşi linie.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 20 iulie 2012 și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s