Presa italiană: Ponta şi Băsescu, convocaţi de preşedintele CE

Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de către Parlamentul României a avut numeroase ecouri peste hotare. Dincolo de declaraţiile oficiale ale unor oficialităţi din diverse ţări, presa internaţională a rezervat spaţii largi războiului politic de la Bucureşti. Potrivit site-ului italian julienews.it, Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, doreşte să îi convoace în viitorul apropiat pe Victor Ponta şi pe Traian Băsescu, pentru a asculta punctul de vedere al fiecăruia.
Iată ce au scris italienii: „Parlamentul României a votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu cu 256 de voturi pentru şi 114 împotrivă, pentru acuzaţiile de abuz de putere şi violarea Constituţiei. Astfel, potrivit legii din România, poporul este chemat la urne pentru a decide dacă îl demite pe şeful statului. Până atunci, prerogativele preşedintelui vor fi preluate de preşedintele Senatului, Victor Ponta.
Suspendarea lui Băsescu reprezintă apogeul războiului dintre preşedinte şi premierul social-democrat Victor Ponta, care a preluat şefia Guvernului acum două luni, după o moţiuniune de cenzură a dărâmat guvernul fidel lui Traian Băsescu. Ponta este cel de-al treilea prim-ministru al României de la începutul acestui an.
Lupta politică aflată în plină desfăşurare la Bucureşti s-a făcut simţită până la Bruxeles. Heman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, şi-a anunţat intenţia de a-i convoca pe Ponta şi pe Băsescu pentru a clarifica diferendul dintre cei doi”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 20 iulie 2012 și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s