Întrevedere între ministrul Ioan Rus și ambasadorul Italiei la București

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, s-a întâlnit pe 29 mai, la sediul ministerului, cu ambasadorul Republicii Italiene la București, Excelența Sa Mario COSPITO.
Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au subliniat excelentele relații de colaborare existente între cele două state. Ministrul Administraţiei şi Internelor şi-a exprimat intenţia de a dinamiza şi intensifica cooperarea bilaterală şi a transmis, omologului italian, invitaţia de a efectua o vizită în România.
Ambasadorul Italiei a evidențiat buna cooperare operativă dintre structurile de combatere a infracţionalităţii din cele două țări și a subliniat profesionalismul polițiștilor români care își desfășoară activitatea în Italia, în cadrul misiunii ITA.RO, care a ajuns la cea de-a 11-a etapă.
Totodată, ambasadorul italian a reafirmat susținerea statului italian pentru aderarea României la spațiul Schengen, exprimându-și speranța că țara noastră va deveni stat membru cu drepturi depline în cel mai scurt timp.
La întrevedere a mai participat șeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene și Relații Internaționale, chestor șef de poliție Marian Tutilescu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 19 iunie 2012 și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s