Italienii au expus la București bijuterii de milioane de euro

Institutul Italian pentru Comerț Exterior la București (ICE) a organizat, pe 15 și 16 iunie, unul dintre cele mai importante evenimente internaționale în domeniul bijuteriilor de lux: expoziția și workshop-ul “bijuterii italiene”. Potrivit unui comunicat al ADV Communication, evenimentul a adus în România 33 de societăți italiene producătoare de bijuterii și 450 dintre cei mai mari cumpărători de bijuterii de lux din Europa de Est, dar și din alte zone ale Europei.
Valorea bijuteriilor expuse a fost de ordinul milioanelor de euro. Astfel, organizatorii au adoptat măsuri severe de siguranță pe durata celor două zile de întâlniri între producători și cumpărători.
„Acesta este un eveniment de tip itinerariu, care a debutat în Varșovia în 2008. Succesul pe care l-a înregistrat anul trecut la București i-a determinat pe producători să revină, datorită relațiilor și conexiunilor pe care le-au stabilit cu distribuitorii din România”, a spus Mario Iaccarino, directorul Institutului Italian de Comerț Exterior. Potrivit acestuia, bugetul ediției din acest an a fost de aproximativ 80.000 de euro, cu 20.000 de euro mai mic decât cel din 2010. Statul italian a suportat 80 la sută din costuri, iar restul de 20 de sută a fost acoperit de producători.
Doar câțiva dintre producătorii prezenți la eveniment au și magazine în România, cei mai mulți dintre ei preferând să-și vândă bijuteriile prin intermediul distribuitorilor.
Ziua de 15 iunie s-a încheiat cu o prezentare de modă ce a pus în evidență bijuteriile producătorilor italieni de renume.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Nr. 10 iulie 2011 și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s